Ga direct naar de webshop
Breng de lente in huis
met bloemen

Over " De Eeuwige Lente"

In 1937 besloot Herman Derksen zijn bakfiets met bloemen aan de kant te zetten om samen met zijn vrouw Marie een vaste winkel te beginnen in het pand aan de Stationsstraat. Hij zei tegen haar: “het lijkt wel of het hier lente is, met al die mooie bloemen” en zo was de naam De Eeuwige Lente geboren. 

Met zijn personeel en later ook met drie van zijn 5 kinderen (Co, Greet en Han) heeft Herman vele jaren in het bedrijf gestaan. In die tijd bestond de winkel uit twee gedeeltes. Het voorste gedeelte aan de Stationsstraat was De Eeuwige Lente. Dit was de winkel met meer luxe zoals samengestelde boeketten, plantenarrangementen, potterie en glaswerk. Het achterste gedeelte, de zogenaamde Lentehal (met ingang aan de Griftstraat) was een winkel waar vooral losse bloemen en (tuin)planten werden verkocht.

Het was aanvankelijk de bedoeling dat Co en Han beiden een deel van de winkel over zouden nemen, maar Co overleed helaas op jonge leeftijd. Herman koos ervoor om zich alleen nog maar te richten op het winkelgedeelte aan de Stationsstraat. Na het overlijden van Herman heeft Han Derksen het bedrijf overgenomen, bijgestaan door zijn vrouw Marjolein.

In 1995 in Han’s zoon Chris bij hem in het bedrijf komen werken en in 2001 nam Chris het bedrijf van zijn vader over, zodat hij een stapje terug kon doen. Han bleef wel met raad en daad betrokken bij de onderneming. Helaas is Han in 2009 overleden. Chris heeft echter vele jaren mogen genieten van de levenslessen en werkervaring van zijn vader. Een betere leerschool kon hij zich niet wensen!

De laatste jaren heeft de winkel door vele verbouwingen een ware metamorfose ondergaan. Het is nu een mooi oud pand, dat de sfeer ademt van een echt familiebedrijf, maar toch met een eigentijdse uitstraling.

Chris wordt bijgestaan door een team van geschoolde, creatieve bloembinders, twee vaste bezorgers en ook zijn vrouw Marjolein is werkzaam in het bedrijf. De Eeuwige Lente is constant in ontwikkeling en houdt daarbij rekening met trends en de interesses van de klanten. Zo is er sinds een aantal jaren niet alleen een fysieke winkel, maar kunnen klanten hun boeketten en bloemstukken ook 24 uur per dag online bestellen via de webwinkel.

Ook is De Eeuwige lente actief op Facebook en Instagram. Inmiddels heeft Chris twee zoontjes. Zijn vinden het leuk om hun vader in de winkel te “helpen”. Wie weet wat de toekomst zal brengen. Misschien in 2037 het honderd jarig bestaan?